​Vse kar morate vedeti o poceni letalskih kartah

Velikokrat se nam zgodi, da potrebujemo oddih in bi radi obiskali tujino, pa nas visoke cene letalskih kart odvrnejo in raje ostanemo doma. No, te nočne more se lahko danes končajo, saj vam bomo v tem kratkem vodiču predstavili nekaj najboljših in najvarnejših načinov kako priti do poceni letalsk​e karte.

​Iskalnik Najcenejših Kart - Kako do poceni vozovnice

​Če želite poiskati poceni letalske karte do željene destinacije, kliknite na spodnjo sliko, ta pa vas bo odpeljala do znanega posrednika (Kiwi - Skypicker). Iskalnik in cel proces sicer poteka v Angleščini, vendar vam zagotovi najnižje cene ter predstavi le najboljše letalske vozovnice za izbrano lokacijo in datum.

​Nizkocenovci in kako do njih

​Vedno ko se ujamem v pogovor z nekom (ponavadi ​na kavi), ki ne ve prav veliko o potovanju, me vpraša:"Hmm, pa niso ti poceni letalske vozovnice tko-tko, ali so nizkocenovci sploh varni?". Takrat na hitro spijem kavo, plačam in odidem. Seveda so popolnoma varni, ​letalske vozovnice pa so poceni le zaradi raznovrstnih dejavnikov kot so čas nakupa, destinacija, itd. 

Torej, kako priti do poceni letalske vozovnice? ​Če ne želite brati cele objave, uporabite spodnji iskalnik. Tudi sami ga uporabljamo za svoja potovanja, saj preišče vse možne lete ter vam ​prikaže najcenejše in najzaneslivejše opcije. ​Seveda pa priporočamo, da rezervirate letalske karte preko spleta, saj so v večini primerov veliko cenejše kot pri raznoraznih agencijah.

​Nizkocenovni leti - Vsi dejavniki, ki vplivajo na končno ceno

​Datum

Načeloma je stvar v tem, da moraš biti fleksibilen​. ​​​​Če kupiš letalske karte za 2 meseca vnaprej, bodo verjetneje cenejše, ​kot pa če jih kupiš za ​svoje potovanje drugi teden. Svetujemo vam, da letalske ​vozovnice kupite vsaj 6 mesecev pred odhodom.


Kraj Odhoda

​Mogoče poznate nekoga, ki je namesto iz Brnika odpotoval iz letališča v tuji državi, pa niste bili prepričani zakaj. V večini primerov so odhodi cenejši iz večjih letališč, zato veliko ljudi ​raje odpotuje iz tujine​. Seveda morate pri tem upoštevati tudi ceno prevoza do letališča, ​kar pa po navadi ni problem​ - Včasih je razlika v ceni karte tolikšna, da se cena prevoza zdi kot drobiž. Skrivnost poceni letalske karte je pravzaprav v tem!

Priporočamo, da vedno preverite cene odhoda iz različnih letališč, nekaj od teh pa so: Celovec, Graz, Trst, Zagreb, Dunaj in Benetke.

Sezona

Letalske karte so v določenih obdobjih bistveno dražje, ponudniki si pa to lahko privoščijo zaradi velikega povpraševanja. Seveda vam to dejstvo ne pomaga prav veliko, če imate namen odpotovati v glavnih sezonah. Tukaj pa lahko spet poudarimo prejšnji nasvet: kupite karte takoj, ko veste željen datum odhoda. S tem boste prihranili kar nekaj evrov, pa tudi skrbi, saj boste imeli dovolj časa za pripravo na svoj izlet.

Destinacija

Destinacija je bistvenega pomena in samoumevna, vendar pa vam to dejstvo ne more vedno pomagati znižati cene. Če želite potovati v ZDA (destinacija, ki je načeloma dražja kot druge države), se verjetno ne boste premislili in odšli v Avstrijo, le zaradi tega ker so letalske karte bolj poceni.

Vseeno pa je treba še enkrat poudariti, da so cene kart odvisne ne le od odhodnih letališč, marveč tudi od letališč, na katerih pristajate. Tudi v tem primeru so cene po navadi nižje za prihod na večja letališča. Vedno pa je potrebno preveriti, kje točno se tako letališče nahaja in koliko je oddaljeno od vaše destinacije oz. izbranega mesta. Definitivno ne želite plačati še dodatnih par sto evrov za prevoz iz letališča do vaše izbrane lokacije. (razen če seveda tudi v takem primeru prihranite denar in so letalske karte bistveno cenejše)

nizkocenovci

Prevozniki

​Eden izmed najboljših nasvetov, ki vam jih lahko podamo je ta, da vedno preverite cene različnih prevoznikov. Nekateri ​celo slavijo po svojih nizkih cenah in so pogosta izbira ljudi, ki ne želijo zapraviti celega bogatstva ​za ​en let.

​Nekaj izmed nizkocenovnih prevoznikov so Ryanair, Easy Jet, Wizzair in Pegasus.

​Zopet vam svetujemo, da uporabite ​zgornji iskalnik letov, saj pregleda vse kombinacije in posrednike​, ter vam zagotovi ​prav posebne poceni letalske karte.

Akcije

​O, le kaj bi mi brez akcij. Skoraj vsa​ podjetja jih "izkoriščajo" za pridobitev novih strank v upanju, da jim bodo ostale zveste in pogosto kupovale. Letalski prevozniki niso nič drugačnega in tudi le-ti pogosto ponujajo različne akcije - Včasih za različne destinacije, drugič za določena obdobja. Vsekakor pa se ne smemo zanašati le na akcije, saj nikoli ne vemo, kdaj bodo naslednje in kam nas bodo odpeljale. Ena izmed strani, kjer lahko spremljate akcije je Kayak, vendar pazite, saj včasih objavijo tudi ​destinacije, ki pa sploh niso dosti ceneje kot ponavadi.

​Tudi ​​najcenejše vozovnice ​imajo lahko svoje pomankljivosti

Včasih se ​tudi poceni letalske karte preprosto ne izplačajo. Seveda, lahko zapravite manj denarja za karto in si zagotovite prav posebej poceni potovanja z letalom , vendar boste morda v nekaterih primerih preživeli dlje časa na letališču, kjer pa lahko zapravite veliko denarja za pijačo, hrano in podobno (kot vsi vemo, letališča so običajno draga).

Last minute ​akcije

Verjetno ste že slišali za koga, ki je poletel po neverjetno nizki ceni in se sedaj sprašujete, kako in kje tudi sami ​kupiti tako poceni letalske karte. Vendar pa imajo last minute leti dve velike pomankljivosti - So zelo omejene, datum prihoda in odhoda pa je že v naprej določen.

Če pa ste fleksibilni in nimate točno določenega načrta, so take priložnosti odlične in vam bodo "rešile življenje".

nizkocenovni leti

​Leti iz Ljubljane

Čeprav je Ljubljansko letališče majhno, je vseeno možno najti veliko ugodnih letov, priporočamo vam pa spodnji iskalnik.

​London

​London je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih destinacij med slovenci - Blizu je, tik-tak si tam, pa še letalske karte so običajno zelo poceni. Uporabite spodnji iskalnik, če vas zanimajo leti v London.

​Odpotujte iz Zagreba

​Zagreb ni daleč, ima pa večje letališče, kar pomeni nižje cene. Če želite poiskati lete iz tega čudovitega mesta, kliknite na spodnji gumb, ta pa vas bo odpeljal do iskalnika letalskih kart.

​New York

​Še ena izmed najbolj zaželjenih destinacij. Načeloma so Združene države Amerike ena izmed dražjih destinacij, pa vendar​ lahko v​seeno najdete poceni letalske karte v New York, če to planirate več mesecev pred odhodom.

​​Tenerife

​Tenerife je eden izmed najbolj poseljenih Kanarskih otokov in vas bo definitivno očaral s svojo naravno lepoto. Poiščite si svoje karte še danes.